INGREDIENTAI: 2 vienetai antienos filė
Marinatui:
pagal skonį česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį rozmarino
1 vienetas apelsinas
Salotoms:
200 gramų vyšninių pomidorų
80 gramų sūrio
1 vienetas ilgavaisių agurkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį špinatų
pagal skonį balzaminio acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nusausiname anties file. Aštriu peiliu įpjauname odelę, stengdamiesi neįpjausti mėsos.
2.
Pabarstome druska ir pipirais, įtriname smulkintą česnaką. Ant krūtinėlės išspaudžiame apelsino sulčių ir dedame po šakelę rozmarino. Kepame ant įkaitinto grilio po 6 minutes iš abiejų pusių.
3.
Kol mėsa kepa, ruošiame salotas: susmulkiname raudonąjį svogūną, pomidorus, agurkus ir viską sumaišome su špinatais. Dedame smulkintą sūrį. Įpilame alyvuogių aliejaus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
4.
Iškepusią anties file supjaustome griežinėliais ir patiekiame su balzaminiu actu apšlakstytomis salotomis.