INGREDIENTAI: 160 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
60 gramų cukraus
50 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto (minkšto)
20 gramų kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki purumo. Įmušti kiaušinį ir vėl gerai išplakti.
2.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą, išmaišyti. Į dubenį su sviesto mase nuolat maišant suberti miltų mišinį ir gerai permaišyti. Minkyti tešlą.
3.
Pasitiesti maistinės plevėlės, iš paruoštos tešlos formuoti apie 4 mm storio stačiakampį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldymo kamerą 15 minučių.
4.
Aštriu peiliu supjaustyti tešlą į norimo dydžio pagaliukus.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėlioti sausainiukus.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Stebėkite, kad nepradėtų stipriai ruduoti, nes kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai.
7.
Į dubenį dėti šokoladą, ištirpinti garų vonelėje. Įmerkti kiekvieną sausainiuko galą į šokoladą ir padėti ant maistinės plėvėlės, kad sustingų.