INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
9 šaukštai cukraus
9 šaukštai aliejaus (+trupučio formai ištepti)
9 šaukštai pieno
9 šaukštai miltų (+trupučio formai)
2 šaukšteliai citrinų sulčių (sodai)
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukti su cukrumi, įmaišyti aliejų, pieną. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Ant sodos užlašinti citrinų sultis, luktelėti, kol suputos, tuomet įmaišyti į tešlą.
2.
Supilti tešlą į kepimo formą, išteptą sviestu arba aliejumi ir pabarstytą miltais. Ant viršaus išdėlioti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Jeigu norite, pabarstyti cukrumi.
3.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, jeigu jį įkišus ir ištraukus pagaliukas bus sausas, pyragas iškepęs.