INGREDIENTAI: 200 mililitrų avižinių dribsnių (penkių grūdų)
100 gramų sviesto
80 mililitrų cukraus
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai miltų (kvietiniai, rūpaus malimo)
šiek tiek druskos
2 šaukštai linų sėmenų ((malti))
2 šaukštai moliūgų sėklų
2 šaukštai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti.
2.
Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti.
3.
Dėti po šaukštelį tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min.
4.
Išėmus palikti apie 10 min., kad atvėstų ir sukietėtų. Skanaus!