INGREDIENTAI: Tešlai:
125 mililitrai kefyro (kambario temperatūros)
160 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
200 gramų varškės (birios)
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį pilti kefyrą, berti druską, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišyti. Palaipsniui įsijoti miltus, minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir truputį limpanti prie rankų. Uždengti dubenį dangčiu ir palikti pusvalandžiui.
2.
Įdarui į dubenį dėti varškę, berti cukrų, vanilę. Susmulkinti braškes ir sudėti į dubenį su varške, permaišyti.
3.
Stalą pabarstyti miltais, imti nedidelį gabaliuką tešlos ir iškočioti apie 4 mm storio paplotėlį, dėti paruošto varškės įdaro, tuomet sujungti kraštus ir prispausti.
4.
Į puodą pilti vandens, užvirti, dėti virtinukus ir virti apie 10 - 12 minučių, tikslus virimo laikas priklausys nuo virtinukų dydžio.
5.
Labai tinka tiekti su grietine, vaniliniu padažu.