INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos filė
150 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas kvietinių miltų (su kaupeliu)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
50 gramų maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Pasūdyti, pabarstyti juodaisiais pipirais, aitriaja paprika, išmaišyti.
2.
Dubenėlyje išplakti kiaušinį su kefyru. Į kefyrą sudėti vištieną ir palikti vištieną bent kelias valandas pasimarinuoti.
3.
Į pasimarinavusią vištieną berti miltus ir gerai išmaišyti, kad visas kefyro mariantas virstų tešla.
4.
Į atskirą lėkštę suberti džiūvėsėlius.
5.
Keptuvėje įkaitingi aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.
6.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti kepti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po kelias minutes, kol apskrus. Skanaus!