INGREDIENTAI: 1.5 litro kefyro
4 vienetai burokėlių (jaunų, su kotais ir lapais)
1 stiklinė mineralinio vandens (naudojau Vytautą)
160 gramų sūdytos lašišos
100 gramų krevečių (šaldytų ar sūryme)
2 vienetai agurkų
1 vienetas paprikos
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu naudojat šaldytas krevetes, ištraukite iš kameros, kad atitirptų.
2.
Burokėlius nulupam ir labai plonai supjaustome, tartum traškučiams. Atsidedam 10 gražiausių kotelių su lapais ir sukapojam.
3.
Agurką, papriką susmulkinam.
4.
Sumaišome visus ingridientus, išskyrus krevetes ir prieskonines žoleles. Užpilam kefyru. Aš mėgstu skysčiau, tad visada atskiedžiu su „Vytautu“. Bet galite tiesiog įpilt daugiau kefyro. Jei naudojate kitokį mineralinį, ar jo nenaudojate, dėkite druskos. Palaikome 15 min šaldytuve. Būtinai.
5.
Valgant įsidedam krevečių ir gausiai smulkintų žolelių.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!