TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Kepta duona su užtepėle
Kepta duona su užtepėle

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
3 riekelės tamsios duonos
2 vienetai kiaušinių
70 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas graikiško jogurto
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis čili dribsnių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
6 lapeliai kalendros
Kepimui:
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Duonos riekeles išsikepame aliejuje, o iškeptą sudedame ant vienkartinio popieriaus, kad aliejus susigertų.

2.
Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Išvirtus kiaušinius sutarkuojame smulkia tarka ir dubenyje sumaišome su tarkuotu sūriu, sudedame smulkintą česnaką, druską, pipirus, baziliką, graikišką jogurtą, majonezą ir gerai išmaišome.

3.
Paruoštą užtepėlę tepame ant keptos duonos, pabarstome čili dribsniai ir puošiame kalendra. Skanaus!

4.
Važiuojant į gamtą užtepėlę galima lengvai transportuoti ir vežtis atskirame indelyje, kad nesudrėgtų duona. Užtepėlę galima tepti ant skrudinto batono ar dėti į konditerinius krepšelius.


Patarimai:

Važiuojant į gamtą užtepėlę galima lengvai transportuoti ir vežtis atskirame indelyje, kad nesudrėgtų duona.


Užtepėlę galima tepti ant skrudinto batono ar dėti į konditerinius krepšelius.




admin · 2022-07-28 12:00 · 452 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt