INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių
230 mililitrų kefyro
140 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
pagal skonį malto cinamono
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijoti.
2.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, supilti kefyrą, aliejų, suberti druską ir cinamoną. Gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti. Tešla neturi būti skysta.
3.
Nulupti obuolius ir specialiu įrankiu išimti sėklalizdžius. Obuolį supjaustyti griežinėliais maždaug 5-7 mm storio.
4.
Keptuvę įkaitinti. Merkti obuolių griežinėlius į tešlą, šiek tiek nuvarvinti tešlos perteklių ir dėti į įkaitusią keptuvę. Kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5.
Pateikiant, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.