TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Puikūs obuolių žiedai tešloje
Puikūs obuolių žiedai tešloje

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
2 vienetai obuolių
230 mililitrų kefyro
140 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
pagal skonį malto cinamono
pagal skonį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijoti.

2.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, supilti kefyrą, aliejų, suberti druską ir cinamoną. Gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti. Tešla neturi būti skysta.

3.
Nulupti obuolius ir specialiu įrankiu išimti sėklalizdžius. Obuolį supjaustyti griežinėliais maždaug 5-7 mm storio.

4.
Keptuvę įkaitinti. Merkti obuolių griežinėlius į tešlą, šiek tiek nuvarvinti tešlos perteklių ir dėti į įkaitusią keptuvę. Kepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5.
Pateikiant, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.




admin · 2022-07-28 21:00 · 428 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt