INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
7 gramai sausų mielių
300 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, mieles, cukrų, druską, vandenį ir aliejų. Išmaišyti ir užminkyti tešlą, palikti šiltoje vietoje apie valandą iki kol iškils.
2.
Kai tešla iškils, perminkyti, daryti pailgas juosteles, tuomet jas supjaustyti mažais gabaliukais. Jei tešla limpa prie rankų, stalviršį ir rankas pabarstykite miltais.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti kūčiukus.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 - 15 minučių.
Patarimai:
•
Aguonų naudojimas. Jei norite kūčiukų su aguonomis, įberkite apie 120 gramų aguonų į dubenį kartu su miltais, mielėmis, cukrumi, druska, vandeniu ir aliejumi.