INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai kvietinių miltų
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai bulvių krakmolo
Kremui:
250 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi. Suberiame miltus ir masę gerai išmaišome.
2.
Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į trynių masę.
3.
Didelę stačiakampio formos skardą išklojame kepimo popieriumi. Tolygiai paskleidžiame biskvito masę.
4.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 min. Dar šiltą biskvitą susukame į ritinėlį ir paliekame atvėsti.
5.
Kremui kambario temperatūros sviestą išsukame iki purios masės. Sudedame varškę ir supilame sutirštintą pieną. Įspaudžiame citrinos sulčių ir įtarkuojame žievelę. Kremą gerai išmaišome.
6.
Biskvitą išsukame, sudedame varškės kremą, tolygiai paskirstome ir tvirtai susukame atgal. Dedame į šaldytuvą bent 2-3 val., geriausiai paliekame per naktį.
7.
Puošiau tirpintu juoduoju šokoladu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!