INGREDIENTAI: 200 mililitrų vištienos sultinio (naudojau naminį)
100 mililitrų obuolių sulčių
50 gramų obuolių
50 gramų sviesto
3 gramai rozmarino
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į prikaistuvį pilamas vištienos sultinys. Užvirinamas.
2.
Obuoliais supjaustomi mažais kubeliais.
3.
Į sultinį dedamas rozmarinas. Pilamos obuolių sultys ir toliau kaitinama. Po to rozmarinas išimamas.
4.
Sudedami mažais kubeliais supjaustyti obuoliai, supilamos sultys ir toliau kaitinama.
5.
Nugaravus sultimis, sudedamas šaltas sviestas ir gerai išmaišoma, jog sviestas ištirptų.
6.
Padažas pagal skonį pagardinamas druska ir pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.