INGREDIENTAI: 1 kilogramas kopūstų (apvirto)
2 vienetai kiaušinių
105 gramai manų kruopų
80 gramų kvietinių miltų
1 pundelis rausvųjų svogūnų (arba paprasto)
1 pundelis špinatų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
pagal poreikį sviesto (kepimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūną ir apkepti.
3.
Kopūstą sutarkuoti burokine tarka, suberti į dubenį.
4.
Špinatus susmulkinti. Į dubenį su kopūstu sudėti svogūną, suberti manų kruopas, miltus, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, įdėti špinatus ir gerai išmaišyti.
5.
Iš paruoštos masės formuoti kepsnelius.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti paruoštus kepsnelius ir apkepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol apskrus.