INGREDIENTAI: 600 gramų faršo (naudojau jautienos ir kiaulienos perpus)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
Įdarui:
400 gramų bulvių
150 mililitrų pieno
6 šaukštai sviesto
1 žiupsnelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Faršą paruošiame taip, kaip kotletams. Pirmiausia įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius, druską ir viską išmaišome.
2.
Paruošiame įdarą - bulvių košę. Nuskutame bulves, nuplauname, supjaustome į kelias dalis ir išverdame.
3.
Išvirtas bulves nusunkiame ir sugrūdame su grūstuvu. Po truputį pilame pieną, maišome ir pagardiname druska. Įberiame šiek tiek krapų.
4.
Iš paruošto faršo padarome laivelius, dedame šaukštą sviesto ir užpildome įdaru.
5.
Paruoštus kotletukus dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.