INGREDIENTAI: 100 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas morkų
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
1 skiltelė česnako
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį prieskonių
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morką sutarkuoti per burokinę tarką ir pakepinti ant šiek tiek aliejaus arba sviesto.
2.
Į išvirtus ryžius įspausti česnaką, įmaišyti kepintą morką, įpilti lengvai paplaktą kiaušinį, suberti miltus ir krakmolą. Pagardinti druska, pipirais, galima dar įdėti mėgiamų prieskonių (pvz. krapų, raudonėlio, mairūno ar kt. Masę gerai išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus. Dėti po šaukštą ryžių masės ir šaukštu paplokštinant gražiai suformuoti paplotėlius. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.