INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
150 gramų sviesto
30 gramų sūrio (kieto, tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
4 vienetai pomidorų
60 gramų sūrio (tarkuoto, kieto)
500 vienetų mocarela sūrio
2 šaukšteliai čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Krepšeliui paruošti į dubenį suberkite miltus, kietąjį sūrį, kubeliais supjaustytą sviestą, įberkite cukrų bei druską ir įmuškite kiaušinį. Viską sutrinkite šakute ir suminkykite į kamuolį. Tešla išlipdykite tartos formą (23x23 cm) ir padėkite ją į šaldytuvą 15 min. arba kol prireiks.
2.
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Mocarelos kamuoliukus taip pat supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
3.
Pomidorų ir mocarelos griežinėlius linijomis sudėkite ant tešlos kepimo formoje. Užberkite pusę čiobrelių ir visą tarkuotą kietąjį sūrį.
4.
Pašaukite tartą į 200 °C orkaitę. Kepkite 35–40 min. arba kol tešla ims rusvėti, o sūriai ims lydytis ir skrusti.
5.
Iškeptą tartą pagardinkite likusiais čiobreliais ir ragaukite. Vietoj čiobrelių galima naudoti raudonėlius, bazilikus, petražoles.