INGREDIENTAI: Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus (su kaupu)
3 šaukštai miltų (su kaupu)
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų jogurto, vyšninio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai želatinos
Viršui:
500 mililitrų vyšnių (be kauliukų)
400 mililitrų vandens
77 gramai vyšnių želė (1 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius plakame su cukrumi. Įmaišome gerai persijotus miltus ir kepimo miltelius ir maišome, kol neliks miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų.
2.
Supilame tešlą į kepimo formą (naudojau 21 cm skersmens, nusegamais kraštais) ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12- 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 10 minučių. Pakatiname garų vonelėje, kol želatina ištirps, paliekame šiek tiek atvėsti.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
5.
Į jogurtą sudedame pudrą, supilame grietinėlę ir po truputį supilame ištirpintą želatiną. Masę pilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą stingti.
6.
Paruošiame vyšnių želė pagal nurodymus ant pakelio, naudojant 400 ml vandens. Paliekame gerai atvėsti.
7.
Sustingus jogurto sluoksniui, ant kremo išdėliojame vyšnias. Paruoštą ir gerai atvėsusią želė po kelis šaukštus atsargiai pilame ant viršaus. Paliekame šaldytuve visiškai sustingti.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!