INGREDIENTAI: 2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas baklažanų
2 galvos česnako
6 vienetai aitriosios paprikos
150 mililitrų aliejaus
3 šaukštai acto 9%
2 šaukštai druskos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pomidorus, nuluptus baklažanus ir čili pipirus sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuvės kombainu. Sukrėsti į puodą, užvirinti, o tada sumažinti ugnį ir virti apie 50 minučių, kol skysčio nugaruos ir padažas patirštės.
2.
Tada supilti actą, aliejų, sudėti druską, cukrų ir susmulkintus susmulkintus česnakus. Pavirti dar apie 10-15 minučių.
3.
Karštą padažą supilti į sterilius stiklainius ir užsukti. Palikti atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. sandėliuke arba rūsyje).