INGREDIENTAI: 1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė morkų (smulkiai tarkuotų)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai grietinės (20% riebumo)
2 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai migdolų drožlių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 žiupsneliai druskos
pagal poreikį vanilės (arba malto cinamono)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius gerokai paplakti su druska, cukrumi. Sudėti grietinę, įmaišyti aliejų. Suberti, maišant, miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kokoso ir migdolų drožles, pagardinti vanile, išmaišyti. Įmaišyti tarkuotas morkas. Leisti pastovėti.
2.
Dėti šaukštu tešlos į keptuvę su aliejumi ir iš abiejų pusių kepti blynelius. Aš kepu uždengtoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
3.
Kadangi buvo vasario 16 d., tai blynelius valgėme su grietine, nudažyta natūraliais dažais.