INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (vidutinio, vienodo dyžio)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės (ar rūkyto kumpio/dešros)
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
1 sauja fermentinio sūrio (smulkiai tarkuoto)
3 šaukštai grietinės
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves švariai nuplauname, sudedame ant orkaitės skardos, apšlakstome aliejumi, šiek tiek jame apvoliojame, pabarstome druska ir kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol bulvės suminkštėja (kepimo trukmė priklauso nuo bulvių dydžio, jei laba didelės – kepkite ilgiau). Bulves paliekame atvėsti.
2.
100 g šoninės ir svogūną susmulkiname, apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, paliekame šiek tiek atvėsti ir sumaišome su grietine, sūriu, pagardiname druska, pipirais.
3.
Bulves pailgai perpjauname perpus, šaukšteliu išskobiame vidų, tik ne iki pačių kraštų. Į vidų sudedame įdaro, likusius 50 g šoninės susmulkiname ir apibarstome ant bulvių įdaro.
4.
Bulves sudedame į tą pačią skardą su likusiu aliejumi, kepame 10-15 min. 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės gražiai apskrus. Iškeptas bulves apibarstome paprikos milteliais. Patiekiame su mėgstamais padažais.