INGREDIENTAI: 700 gramų kvietinių miltų (+ apie 50 gramų kočiojant lakštus)
450 gramų sviesto (šalto)
200 mililitrų vandens (ledinio)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti, dėti į dubenį. Įmušti kiaušinius, berti miltus, druską ir trinti pirštais iki trupinių. Supilti vandenį, actą ir minkyti iki kol neliks sviesto gabaliukų.
2.
Paruoštą tešlą suformuoti į rutulį, padalinti į 12 nedidelių gabaliukų ir kiekvieną susukti į maistinę plėvelę.
3.
Paruoštus gabaliukus dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
4.
Kiekvieną gabaliuką iškočioti iki 28 - 30 cm skersmens lakštą, subadyti šakute. Jei reikia pabarstyti miltais.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Dėti paruoštą lakštą.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje ir kepti iki kol gražiai apskrunda.
7.
Kai iškeps, dar karštą apipjauti pagal torto formos dugną (naudojau 24 cm skersmens). Nupjautus kraštus naudoju trupiniams.