INGREDIENTAI: 10 lapų burokėlių lapų
2 stiklinės vandens
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų pomidorų padažo
50 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
1 kubelis sultinio kubelių
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
200 gramų ryžių (naudojau plikytus)
1 vienetas paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Faršą pabarstau prieskoniais iš vakaro.
2.
Išverdu ryžius.
3.
Papriką supjaustau ir svogūną supjaustau kubeliais, morką sutarkuoju.
4.
Į mėsą sudedu atvėsusius ryžius, papriką, svogūną, morką. Išmaišau.
5.
Burokėlių lapus nuplaunu, nupjaustau lapų kietus kotus ir dar papildomai pamušu virtuviniu plaktuku.
6.
Puode užvirinu vandenį su sultinio kubeliu.
7.
Į kiekvieno lapo vidurį dedu įdaro, užlankstau kaip vokelius. Sudedu į puodą su verdančiu sultiniu.
8.
Į puodą taip pat įdedu sviestą, supilu grietinėlę, pomidorų padažą. Maždaug pusėje stiklinės vandens gerai išmaišau miltus ir po truputį, maišant, irgi supilu į puodą. Troškinu apie 25 min.
9.
Tiekiame su karštomis virtomis arba keptomis bulvėmis.