TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kalifornietiškos salotos su makaronais
Kalifornietiškos salotos su makaronais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
2 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
60 gramų Kauno Grūdų visų grūdo dalių kvietinių miltų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Salotoms:
1 vienetas saldžiosios paprikos
0.5 vieneto cukinijų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
2 saujos vyšninių pomidorų
1 sauja juodųjų alyvuogių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
Padažui:
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
30 mililitrų raudonojo vyno acto
15 gramų sūrio (kieto, tarkuoto)
1 šaukštelis sezamo sėklų
1 šaukštelis aguonų
1 žiupsnelis raudonėlio
0.5 skiltelės česnako (išspausto)
1/4 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Makaronams paruošti: sumaišome miltus. Beriame ant stalo ir padarome viduryje duobelę. Į vidurį mušame kiaušinius, pilame alyvuogių aliejų, beriame druską. Šakute išmaišome kiaušinius, stengdamiesi išlaikyti miltų sieneles. Po truputį pradedame minkyti rankomis, vis imdami miltų iš išorės. Minkome apie 8–10 min. Jeigu atrodys per sausa, galima suvilgyti vandeniu pirštus. Jei per drėgna – pridėti miltų.

2.
Minkome, kol gaunasi vientisos, elastingos tešlos kamuoliukas. Jį apvyniojame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje 30 min.

3.
Dalijame tešlą pusiau ir pradedame kočioti. Užlenkiame kraštus link centro, kad gautųsi stačiakampis. Dedame į makaronų gaminimo mašiną ir sukame, kad gautųsi kuo plonesnė tešla.

4.
Tarp dėjimų į mašinėlę lakštus apiberkite miltais. Kai tešla bus pakankamai plona, pakeičiame antgalį ir susipjaustome į „Tagliatelle“ ar „Spaghetti“ tipo makaronus. Apiberiame miltais ir atsidedame į šalį (šviežius makaronus galima laikyti šaldytuve kelias dienas prieš gaminant).

5.
Salotoms paruošti: sumaišome visus padažo ingredientus.

6.
Agurką, papriką ir cukiniją supjaustome nedideliais kubeliais, pomidoriukus – pusiau, svogūną smulkiai sukapojame. Sumaišome giliame dubenyje.

7.
Išverdame pusę pagamintų makaronų sūdytame vandenyje. Užtruksime 3–5 min. Perplauname po šaltu vandeniu. Dedame į salotas.

8.
Viską apipilame padažu ir paliekame šaltai bent kelioms valandoms arba per naktį.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-08-10 09:00 · 260 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt