INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų su lupena, didesnių arba 4 mažesnių)
4 vienetai burokėlių
4 vienetai silkių filė
1 vienetas svogūnų
1 saujelė džiovintų obuolių
1 saujelė džiovintų grybų
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį vandens (karšto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
2 vienetai marinuotų agurkų
3 šaukštai majonezo
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2.
Į dubenėlį pilti karšto vandens, dėti džiovintus grybus, į kitą dubenėlį pilti vandens, dėti džiovintus obuolius. Palikti iki kol išmirks.
3.
Svogūną susmulkinti. Į keptuvę pilti aliejaus, dėti svogūną, kepti iki kol suminkštės.
4.
Grybus ir obuolius smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę su svogūnais, pagardinti druska, pipirais ir kelias minutes pakepti. Atidėti atvėsti.
5.
Burokėlius supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į dubenį. Sudėti apkeptas daržoves su obuoliais, pašlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti.
6.
Majonezui į dubenį sudėti krapus, petražoles, agurkus, majonezą ir susmulkinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
7.
Bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais.
8.
Ant lėkštės dėti bulvių griežinėlius, dėti po šaukštą majonezo, daržovių masės.
9.
Silkę supjaustyti mažesniais gabalėliais ir uždėti ant bulvių, papuošti krapais.