INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
1 stiklinė kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vandens (virimui)
Padažui:
2 saujos voveraičių
150 mililitrų grietinėlės, liesos
0.5 vieneto svogūnų
0.5 vieneto aitriųjų pipirų (smulkinto)
5 lapeliai petražolių (smulkintų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius lengvai paplakti, sudėti varškę, suberti miltus ir druską.
2.
Suminkyti tešlą. Man patogu tai daryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis. Jei labai lips tešla prie rankų, jas tepkite aliejumi. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
3.
Tešlą padalinti į keletą dalių, kad būtų lengviau dirbti. Suformuoti vieno-dviejų pirštų storumo dešras - volelius. Kiekvieną supjaustyti 2 - 3 cm storio riekelėmis. Gausite užapvalintus gabalėlius.
4.
Puode užvirkite vandens. Vandens turi būti daug, kad verdant nesuliptų, turėtų pakankamai vietos. Į verdanti vandenį sudėkite kleckiukus. Virkite neilgai, kelias minutes po to kai kleckiukai iškyla į paviršių.
5.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Voveraites nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
6.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūną, kol suminkštės. Tuomet sudėkite voveraites ir dar pakepinkite. Supilkite grietinėlę, palaukite, kol ji sutirštės.
7.
Išjunkite kaitrą ir įdėkite aitrų pipirą ir petražoles. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelioms minutėms. Taip jie sušils, bet neiškeps, neištiš.
8.
Išvirtus kleckiukus patiekite su padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!