INGREDIENTAI: 300 gramų sterko
100 gramų svogūnų
100 gramų morkų
100 gramų pastarnoko
30 gramų sviesto
5 gramai krapų
5 gramai petražolių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų pieno (naudojau Dvaro 3.5% riebumo)
100 gramų pastarnoko
50 gramų morkų
40 gramų svogūnų
30 gramų sviesto
1 skiltelė česnako
pagal skonį čiobrelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pastarnokus, morkas, svogūnus ir česnaką supjaustome plonais šiaudeliais.
2.
Puode arba keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname daržoves iki šiek tiek suminkštės. Dedame smulkintas petražoles, krapus ir paliekame atvėsti.
3.
Sterko file apipjaustome, kad būtų taisyklingos formos (kaip parodyta video).
4.
Nupjaustytas sterko dalis labai smulkiai sukapojame ir sumaišome su kepintomis daržovėmis.
5.
Sterko file išdėliojame ant kaitinimui tinkamos maistinės plėvelės (arba kepimo rankovės) vieną šalia kitos, kaip parodyta video. Pabarstome druska bei pipirais.
6.
Ant file dedame daržovių masę ir viską standžiai susukame į ritinį.
7.
Vyniotinį dėkite į nedidelę kepimo formą ir įpilkite vandens tiek, kad vyniotinį apsemtų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
8.
Kol kepa sterkas, pasiruoškite padažą. Plonais griežinėliais pjaustytą pastarnoką, kubeliais smulkintą svogūną, smulkiai pjaustytas morkas ir sukapotą česnaką apkepinkite ant sviesto iki truputį suminkštės. Pagardinkite čiobreliais, pilkite pieną ir ant nedidelės ugnies troškinkite iki daržovės bus minkštos. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu ir perkoškite per sietelį. Pagal skonį pagardinkite druska.
9.
Iškepusį sterką išvyniokite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Patiekdami šalia sterko galite įdėti troškintų pastarnoko riekelių. Taip pat labai tiks šis burokėlių majonezas
•
Jeigu norite dar įdomesnio padažo skonio, kepindami daržoves įpilkite šiek tiek vyno (ir pakaitinkite iki vynas nugaruos), o dalį paprasto pieno pakeiskite migdolų pienu.