AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų pievagrybių
600 mililitrų sultinio (grybų)
200 mililitrų pieno
100 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
40 gramų sviesto
1 saujelė krapų
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Puode ištirpinti sviestą. Pakepinti svogūnus kelias minutes, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius, pagardinti druska, paprika ir pipirais, kepinti, vis pamaišant, kol suminkštės ir šiek tiek susileis.
3.
Užpilti sultiniu, pienu ir pagardinti sojos padažu. Užvirinti, sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų, uždengti. Virti apie 15 minučių.
4.
Grietinę išmaišyti su maždaug 100 ml karšto sriubos skysčio. Supilti atgal į sriubą. Įspausti citrinos sultis.
5.
Patiekiant pagardinti smulkintais krapais.
Patarimai:
•
Jei norite dar tirštesnės sriubos, galite gabalėlyje tirpinto sviesto apkepti porą šaukštų kvietinių miltų, po truputį supilti 100 ml sriubos skysčio, vis maišant, kol sutirštės, tuomet supilti į sriubą.