INGREDIENTAI: 1200 gramų lydekos
2 vienetai svogūnų
3 riekės batono
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis prieskonių (SAUDA žuviai)
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis pipirų (SAUDA baltieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir nunerkite. Iš žuvies mėsos išimkite kaulus.
2.
Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Žuvį sumalti kartu su grietinėlėje mirkytu batonu. Į žuvies masę įmuškite kiaušinį, sudėkite apkepintus svogūnus, "SAUDA" prieskonius žuviai, baltus pipirus ir druską. Viską gerai išsukite, įdarą sukimškite į žuvies odą ir užsiūkite.Svarbu neprikimšti per daug nes žuvis kepant sutruks.
3.
Žuvį aptepkite aliejumi ir kepkite 160°C temp. orkaitėje apie valandą į skardą pripilkite šiek tiek vandens, kad žuvis nepriliptų. Iškepusią ir pravėsusią žuvį puoškite kaip sugalvojate, taip pat galima tiekti ir šaltą.