INGREDIENTAI: 4 riekelės juodos duonos
2 vienetai burokėlių (virtų)
1 vienetas morkų (mažesnės, virtos)
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 pundelis krapų (arba petražolių, svogūno laiškų ar kitų žalumynų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Burokėlius sutarkuoti smulkia tarka, gerai nuspausti skystį. Burokėlius sudėti į dubenį.
2.
Morką sutarkuoti smulkia tarka, suberti į dubenį su burokėliais, įspausti česnako ir permaišyti.
3.
Duoną apskrudinti sausoje keptuvėje. Ant duonos riekelių dėti paruoštos masės. Jei norite, galite konditeriniu žiedu arba puodeliu išspausti iš duonos apskirtimus ir tik tuomet dėti paruoštos masės.
4.
Krapus susmulkinti.
5.
Kiekvieną sumuštinuką pabarstyti sūriu ir krapais.