INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
pagal poreikį bulvių krakmolo
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek druskos
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų rūkytų lašinių
1 vienetas svogūnų
1 saujelė krapų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Išvirtas bulves sugrūskite arba atvėsusias sumalkite.
2.
Tada padalinkite atvėsusią bulvių masę į keturias dalis. Vieną dalį išimkite (uždėkite ant likusių bulvių) ir ją užpildykite krakmolu, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėmis, pasūdykite, įdėkite trynį ir gerai išminkykite.
3.
Iš bulvių masės formuokite mažus rutuliukus, jų viduryje išspauskite duobutę ir dėkite į verdantį, sūdytą vandenį. Virkite kol iškils į viršų 3-4 min.
4.
Padažui smulkiai supjaustykite svogūną, lašinukus ir apkepinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus krapus, įberkite žiupsnelį druskos. Skanaus!
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!