INGREDIENTAI: 250 gramų gysločio (jaunų lapelių)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (mažų)
30 mililitrų pieno
20 gramų manų kruopų
20 gramų maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai sviesto
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gysločio lapus nuplauti, susmulkinti.
2.
Į puodą įdėti 1 šaukštą sviesto, suberti gyslotį, supilti pieną. Troškinti, kol lapeliai suminkštės. Siaura srovele suberti manų kruopas, gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Virti dar 10 minučių.
3.
Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti, įberti druską. Palikti atvėsti. Įberti labai smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.
4.
Iš dar šiltos masės formuoti kotletus. Pavolioti maltuose džiūvėseliuose. Į įkaitintą keptuvę sudėti 1 šaukštą sviesto ir 2 šaukštus aliejaus. Kepti kotletus, kol gražiai apskrus. Skanaus!