AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį cukinijų (jaunesnių, neperaugusių)
pagal poreikį acto 9% (priklausomai nuo stiklainių dydžio, žr. receptą)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos (paprastos rupios)
šiek tiek krapų
šiek tiek česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek garstyčių grūdelių (nebūtina, bet tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas supjaustome 1 - 1.5 cm storio gabalėliais. Aš pjausčiau figūriniu peiliu, taip dar gražiau :)
2.
Į 500 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą (su kaupu) cukraus, 1 šaukštelį (su vos kaupeliu) druskos, 2 šaukštus acto.
3.
Į 750 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą su kaupu ir 1 nubrauktą šaukštą cukraus, 1 šaukštelį su kaupu druskos, 3 šaukštus acto.
4.
Į kiekvieną stiklainį dedame po pora žirnelių kvepiančių pipirų, šiek tiek krapų ir 1 - 2 skilteles česnako (supjaustytas riekelėmis). Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį.
5.
Į stiklainius talpiai sudedame supjaustytas cukinijų riekeles. Jas užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame stiklainius dangteliais (neužsukame, tik pridengiame) ir statome į puodą (ant jo dugno prieš tai patieskite rankšluostėlį, jog stiklainiai neįtrūktų). Į puodą pripilame šilto vandens tiek, kad apsemtų 3/4 stiklainio, ir užkaičiame.
6.
Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 minutes, ištraukiame ir sandariai užsukame dangteliais. Jeigu kažkuriame stiklainyje matytumėte neištirpusio cukraus ar druskos, tiesiog pasukinėkite stiklainį, kol ištirps.
7.
Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame, kad visiškai atvėstų.