TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tinginių balandėliai pievagrybių padaže
Tinginių balandėliai pievagrybių padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų vištienos faršo (arba kalakutienos ar kiaulienos)
1/4 vieneto kopūstų (nedidelio)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus
Padažui:
200 mililitrų sultinio (ar vandens + kubelio kokybiško sultinio)
100 gramų pievagrybių
50 gramų sviesto
3 šaukštai grietinėlės (arba 1 šaukšto grietinės)
2 šaukštai kvietinių miltų (be kaupo)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą supjaustyti labai siaurais ruoželiais, svogūną smulkiai sukapoti.

2.
Į faršą įmušti kiaušinius, berti džiūvėsėlius, prieskonius, sudėti svogūnus ir kopūstą. Viską labai gerai išminkyti. Palikti 10 minučių pastovėti.

3.
Drėgnais delnais formuoti maltinukus ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Jei masė pernelyg drėgna, galima berti papildomai džiūvėsėlių. Iškepusius atidėti.

4.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais.

5.
Gilioje didesnėje keptuvėje arba troškintuve ištirpinti sviestą, sudėti pievagrybius ir apkepti. Suberti miltus ir, maišant, pakepinti, kol neliks sausų miltų. Dalimis pilti sultinį, maišyti, kol padažas sutirštės.

6.
Balandėlius sudėti atgal į keptuvę, uždengti dangčiu, kaitrą sumažinti iki minimalios. Troškinti apie 20 - 30 minučių. Supilti grietinėlę ir permaišyti.




admin · 2022-08-14 12:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt