TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
3 šaukštai žemės riešutų (smulkintų, bet ne iki miltų)
šiek tiek citrinos rūgšties
Kremui:
420 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
Glajui:
300 gramų juodojo šokolado
0.5 stiklinės žemės riešutų (smulkintų)
50 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morengams baltymus plakti kol suputos, tada berti citrinos rūgštį, nuolat plakant dėti cukrų po 2 šaukštus, kitus du berti tada, kai pirmi du ištirpę. Taip baltymus išplakti su visu cukrumi iki standumo, įmaišyti smulkintus riešutus.

2.
Ant kepimo popieriaus nupiešti 4 stačiakampius, dėti į 110 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 1,5 valandos, kol biskvitas tampa sausas ir šiek tiek parudavęs. Aš kepiau du biskvitus vienu kartu, po du biskvitus dvejose formose, gavosi maždaug 0,5 centimetro storio morenginiai biskvitai. Iškepus atvėsinti orkaitėje ir išėmus nuimti popierių.

3.
Šokoladiniam glajui šokoladą su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje iki vientisos masės. Kulinariniu teptuku lakštus aptepti iš vienos pusės, tada dėti į šaldytuvą sustingti, aptepti iš kitos pusės ir vėl leisti sustingti. Vieno biskvito vieną pusę palikti neišteptą šokoladu, tai bus torto apačia.

4.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Dėti biskvitą, jį aptepti grietinėle, vėl dėti biskvitą, vėl grietinėlę, kol surenkame visą tortą. Ant viršaus užtepti likusią grietinėlę, pabarstyti riešutais ir aplieti šokoladu. Palikti šaldytuve kelioms valandoms sustingti.




admin · 2022-08-14 21:00 · 494 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt