INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių (arba kitos mėsos)
0.5 kilogramo raugintų kopūstų
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
pagal poreikį sviesto
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį prieskonių (naudojau baravykinius)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti.
2.
Morkas sutarkuoti, svogūnus susmulkinti, sudėti į keptuvę ir apkepti iki kol suminkštės.
3.
Bulves supjaustyti kubeliais.
4.
Į puodą pilti vandens, sudėti mėsą ir užvirti. Tuomet vandenį nupilti, įpilti vandens ir vėl užvirti. Pavirti apie 15 - 20 minučių, sudėti bulves, morkas, svogūnus. Pavirti 10 minučių, sudėti raugintus kopūstus, pagardinti druska, lauro lapais, prieskoniais ir dar pavirti 30 - 35 minutes. Nukelti nuo kaitros.
5.
Sriubą labai tinka tiekti su smulkintais svogūnų laiškais ir paprikos prieskoniais.