INGREDIENTAI: 2 vienetai triušių kumpelių
1/4 vieneto kopūstų
5 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
300 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės
1 pundelis žalumynų (naudojau krapus, petražoles)
1 šlakelis aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Triušio kumpelius pabarstome druska, pipirais, raudonėliu.
2.
Apvoliojame miltuose ir apkepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Supilame vandenį ir patroškiname (tarsi paverdame apie 20 min).
3.
Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas - griežinėliais, kopūstą - ruoželiais, bulves padaliname į kelias dalis. Daržoves verčiame į troškintuvą, pas triušio kumpelius. Uždengiame dangčiu ir patroškiname dar apie 30 min.
4.
Pagardiname druska, supilame grietinėlę. Pakaitiname viską dar pora minučių. Suberiame smulkintus žalumynus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!