INGREDIENTAI: 1 stiklinės braškių
3 kiaušinių
5 v.š. miltinio cukraus
1 v.š. miltų
2 v.š. sviesto
1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
Vanilinio cukraus
Braškių, papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Braškes nuplaukite, nuvarvinkite, pašalinkite žiedkočius ir sutrinkite iki vientisos masės.Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą, maišydami, suberkite miltus. Kai masė taps vientisa,maišydami šluotele, supilkite pieną, berkite vanilinio cukraus,sudėkite tarkuotas žieveles ir kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite į sutirštėjusį viralą berkite cukrų, įmaišykite braškių tyrę. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirai išplakite.Trynius supilkite į paruoštą tešlą,gerai išsukite. Lėtai kabindami šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite baltymus. Plakainį krėskite į sviestu išteptas keramines formeles, įdėkite po pjaustytą braškę ir kepkite 15 minučių. Skanaus :)