INGREDIENTAI: 4 vienetai saldžiųjų bulvių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo)
pagal skonį jūros druskos (arba maltų juodųjų pipirų)
Įdarui:
240 gramų konservuotų pupelių (sviestinių)
140 gramų tuno savo sultyse (gryno kiekio, be skysčio)
1 vienetas šalotinių svogūnų (arba bet kokio kito)
3 šaukštai balto vyno
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo)
1 šaukštas kaparėlių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba kitų žolelių)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batatus įpjaukite išilgai. Įpjovimas turėtų būti gilus. Perkelkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi įpjovimu į viršų.
2.
Batatus apšlakstykite aliejumi taikydami į įpjovimus, įtrinkite ir apibarstykite druska bei pipirais. Kepkite iki 180 °C (vėjelio režimu) arba 200 °C (be vėjelio) temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
3.
Svogūną susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais. Iškepusių batatų vidų šiek tiek sutraiškykite šakute ir prikimškite įdaro. Patiekite iškart.
4.
Jei naudosite tuną savo sultyse, padidinkite aliejaus kiekį įdare vienu šaukštu.