INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
200 gramų konservuotų persikų (arba konservuotų kriaušių)
2 vienetai kiaušinių
70 gramų migdolų miltų
70 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus
1 šaukštas vandens (arba pieno)
1 žiupsnelis vanilės
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlą atitirpinti. Tuomet iškočioti, kad uždengtų naudojamos formos dugną ir kraštelius (naudojau 28 cm skersmens formą). Likusius kraštus nupjauti.
2.
Persikus susmulkinti norimo dydžio gabaliukais.
3.
Įdarui į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, įmušti kiaušinį ir vieno kiaušinio baltymą, trynį atidėti. Išmaišyti. Suberti migdolų miltus, vanilę, permaišyti iki vientisos masės.
4.
Ant paruoštos tešlos dėti įdarą ir paskirstyti per visą plotį. Sudėti persikus.
5.
Likusią tešlą iškočioti į stačiakampį ir supjaustyti juostelėmis. Uždengti pyrago viršų.
6.
Atidėtą kiaušinio trynį išplakti, įpilti vandens, išmaišyti. Aptepti pyrago viršų.
7.
Kepti įkaitintoje iki 185 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol tešla apskrus.