INGREDIENTAI: 900 gramų vištienos sparnelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
Padažui:
50 gramų sviesto
50 gramų medaus
1 vienetas citrinų (arba žaliosios citrinos)
1 šaukštas maltos kalendros (arba šviežios, smulkintos)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilti vandens ir užvirti, įberti druskos. Kai užvirs, sudėti sparnelius ir virti ant vidutinės kaitros 7 minutes.
2.
Dubenį iškloti popieriniu rankšluosčiu, sudėti sparnelius. Kuo geriau nuvalyti skysčio perteklių ir sparnelius sudėti į kepimo formą.
3.
Į dubenėlį berti druską, kalendrą, česnako miltelius ir paprikos miltelius, išmaišyti. Suberti ant sparnelių ir gerai įtrinti, kad visi pasidengtų mišiniu.
4.
Kepti įkaitintoje iki 230 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes (stebėkite, kad nepradėtų per greitai ruduoti, nes kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai, tad jei reikia, pamažinkite kaitrą arba pridenkite sparnelius folija). Tuomet apverskite sparnelius ir dar pakepkite apie 8 minutes.
5.
Padažui į dubenį dėti sviestą, ištirpinti, dėti medų, berti kalendrą, išspausti citrinos sulčių ir įtarkuoti žievelės, įberti aitriųjų paprikų miltelių. Išmaišyti.
6.
Iškepusius sparnelius aptepti paruoštu padažu ir skanauti.