INGREDIENTAI: 3 vienetai cukinijų (jaunų, aš naudojau apvalias, bet tinka ir klasikinės pailgos)
Įdarui:
100 gramų rudųjų ryžių (arba ilgagrūdžių baltų ar basmati)
100 gramų grybų (tinka pievagrybiai, voveraitės, miško grybai ar kt.)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
50 mililitrų sultinio
1 skiltelė česnako
pagal poreikį sojos padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Viršui:
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
50 gramų maltų džiūvėsėlių
20 gramų petražolių (smulkintų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirti ruduosius ryžius.
2.
Įdarui svogūną, česnaką, grybus smulkiai supjaustyti.
3.
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną, česnaką, grybus, supilti sojos padažą, suberti prieskonius. Įpilti truputį sultinio. Sudėti virtus ryžius ir išmaišyti įdarą.
4.
Kietąjį sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais, petražolėmis ir alyvuogių aliejumi.
5.
Jei naudosite apvalias cukinijas kaip aš, joms nupjauti kepurėles, o jei klasikines pailgas - perpjauti išilgai pusiau. Išskobti cukinijų vidų. Sudėti įdarą. Ant viršaus uždėti sūrio mišinio.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.