INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių arba 6 mažesnių, saldžiarūgščių)
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
250 mililitrų aliejaus
2 vienetai kiaušinių
120 mililitrų kefyro
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišykite kefyrą, kepimo miltelius, miltus.
2.
Obuolius supjaustykite griežinėliais, pamerkite juos į tešlą ir iškart dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Gruzdinkite ant nedidelės ugnies, kol tešla apskrus, kiekvieną pusę po maždaug 1 minutę.
3.
Išgriebtus griežinėlius pabarstykite cinamonu ir cukraus pudra.