INGREDIENTAI: 1 kilogramas žalių pomidorų (neprinokusių)
2 vienetai apelsinų (naudojau ekologiškus)
500 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsinus ir citriną gerai nuplauti karštu vandeniu. Pomidorus nuplauti.
2.
Pomidorus ir apelsinus sutarkuoti burokine tarka.
3.
Išspausti citrinos sultis ir supilti į pomidorų ir apelsinų masę. Sudėti masę į puodą.
4.
Puode masę kaitinti, vis pamaišant, apie 1 valandą, kol dugne nesimatys skysčio, o pati masė sutirštės. Suberti cukrų ir, vis pamaišant, ant nedidelės kaitros kaitinti dar apie pusvalandį, kol bus norimo tirštumo.
5.
Sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais.