AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas midijų (galima ir šaldytų)
400 mililitrų vyno
1 vienetas poro
1 vienetas šalotinių svogūnų
8 skiltelės česnako
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinėlės
1 šaukštas citrinų sulčių
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek citrinos žievelės
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti smulkiai pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, česnakus, porą. Pagardinti druska ir pipirais, suberti lauro lapus ir kepti, kol daržovės suminkštės.
2.
Po 10 minučių padidinti ugnį ir supilti vyną, pusė vyno turi nugaruoti. Suversti midijas, puodą uždengti ir kaitinti apie 5 minutes, vis pamaišant ar pakratant puodą, kol visos midijos prasivers.
3.
Į puodą supilti grietinėlę, citrinos sultis, smulkintas petražoles, įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišyti.
4.
Patiekti su daug padažo, garnyrui tinka bulvytės su majonezu.