INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulienos sprandinės
6 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
8 šaukštai pomidorų padažo
1 vienetas svogūnų
8 skiltelės česnako
1 pundelis žalumynų
2 kubeliai sultinio (naudojome „Gallina Blanca“ kiaulienos)
12 vienetų juodųjų pipirų (grūdeliais)
8 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
4 vienetai lauro lapų
pagal skonį kmynų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais. Pagardinkite druska, pipirais.
2.
Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
3.
Čenakines ištepkite aliejumi. Sudėkite ant dugno mėsą, bulves, morkas, į kiekvieną indelį po 1/4 smulkinto svogūno, po 2 smulkintas česnako skilteles, po vieną lauro lapą, po 2 kvepiančius pipirus ir po 3 juoduosius. Apibarstykite žiupsneliu druskos, trupučiu cukraus, žiupsneliu kmynų.
4.
Ant viršaus dėkite sluoksnį pomidoro padažo, ištirpinkite sultinio kubelius vandenyje ir viską supilkite, kad apsemtų bulves.
5.
Uždenkite dangteliais ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 1.5 val. Likus 20 min iki kepimo pabaigos - nuimkite dangtelius, kad skystis kažkiek nugaruotų.
6.
Išimkite juos iš orkaitės ir ragaukite.