AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
270 gramų kvietinių miltų
220 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 šaukštai pieno
2 šaukštai vandens
1.5 šaukšto kakavos
1 šaukštas cukraus pudros
2 šaukšteliai kepimo miltelių (naudojome “Dr.Oetker“)
2 šaukšteliai vanilės pastos (naudojome “Dr.Oetker“)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, pieną, vanilės pastą ir elektriniu plaktuvu viską plakite 2-3 min. Pusę tešlos supilkite į kitą dubenį.
2.
Kakavos miltelius puodelyje sumaišykite su karštu vandeniu ir atvėsinkite. Po to įmaišykite į vieną iš indų su tešla.
3.
Iš lėto, po samtelį tai vienos, tai kitos tešlos pilkite į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą, taikydami supilti į patį vidurį. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., kol kepinys iškils, o įsmeigus medinį iešmelį ištrauksite jį švarų.
4.
Palikite kepinį atvėsti, tada apiberkite milteliniu cukrumi ir pjaustykite.
Patarimai:
•
Tokiu pat principu šį keksą galima kepti ir pailgoje, vadinamoje duonos kepimo formoje.