INGREDIENTAI: 80 gramų grikių miltų
2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
120 mililitrų pasukų (arba kefyro)
60 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai rudojo cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
1 bananą gerai sutrinti šakute, paplakti su kiaušiniu ir cukrumi.
2.
Į masę supilti aliejų, pasukas ir išplakti. Suberti sausus ingredientus ir išplakti. Tikslus miltų kiekis gali varijuoti priklausomai nuo kiaušinio dydžio, banano dydžio ir naudojamos miltų rūšies. Miltų dėkite tiek, jog gautųsi tokia daugmaž grietinės tirštumo tešla. Jeigu tešla gaunasi skystesnė, įdėkite dar miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar šiek tiek pasukų.
3.
Kepti sausoje keptuvėje, nelimpančiu paviršiumi, arba su trupučiu aliejaus.
4.
Patiekti su banano griežinėliais.