INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės speltų miltų
2 stiklinės cukraus
12 vienetų kiaušinių
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 sauja džiovintų spanguolių
4 šaukštai spanguolių uogienės
1 sauja pabarstukų
7 vienetai sausainių (kiškučių figūrėlės, iškeptos iš sviestinės sausainių tešlos)
20 gramų sviesto
Glajui:
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
1.5 stiklinės cukraus pudros
3 šaukšteliai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bobutę kepiau iš biskvitinės tešlos su dviejomis skirtingo skersmens formomis – 11 cm skersmens ir 10,5 cm aukščio. Ir 15 cm skersmens ir 13 cm aukščio.
2.
Išmirkyti džiovintas spanguoles karštame vandenyje (apie 10 minučių).
3.
Kiaušinius labai gerai išplakti mikseriu kartu su cukrumi iki vienalytės masės. Apimtis padidėja 2,5 – 3 kartus.
4.
Į kiaušinių ir cukraus masę supilti miltus su krakmolu, bei nusausintomis spanguolėmis ir greitai pagaminti tešlą.
5.
Kepimo formų dugnus ir kraštus ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi.
6.
Tešlą išpilstyti į dvi skirtingo skersmens formas. Pilti tik ¾ jų apimties.
7.
Formas atsargiai sudėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C.
8.
Pirmąsias 15 - 20 minučių orkaitės negalima atidarinėti, kad „nesukristų“ biskvitas. Jeigu viršus labai kepa, apdengti šlapiu popieriumi.
9.
Kad iškepęs biskvitas „nesukristų“, reikia jį palikti orkaitėje kuriam laikui, o po to atvėsinti atvirose formose apie 20 - 30 min.
10.
Biskvitas kepa priklausomai nuo jo dydžio, maždaug 20 - 30 minučių. Neperkepti, nes bus kaip guminis.
11.
Kadangi iškepė du skirtingo dydžio biskvitai, didesnio apačią reikia aptepti spanguolių uogiene pagal mažesnio biskvito skersmenį. Po to mažesnį biskvitą uždėti ant didesnio.
12.
Iš kiaušinių baltymų, citrinų sulčių ir cukraus pudros mikseriu išplakti glajų. Glajus turi nekristi nuo šaukšto.
13.
Glajumi aptepti Velykų bobutės paviršių. Papuošti tortų papuošalais ir patupdyti po kiškutį.