INGREDIENTAI: 3 kilogramai agurkų
5 skiltelės česnako
1 saujelė juodųjų pipirų (grūdeliais)
1 saujelė lauro lapų
Marinatui:
2 litrai vandens (šalto)
200 mililitrų pomidorų padažo
200 mililitrų acto 9%
150 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Stiklainius švariai išplauname.
2.
Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus ir supjaustome griežinėliais. Česnako skilteles supjaustome griežinėliais.
3.
Į stiklainius beriame pipirų, lauro lapelių, pjaustytas česnako skilteles. Sudedame agurkų griežinėlius.
4.
Marinatui sumaišome šaltą vandenį, pomidorų padažą, druską, cukrų, actą. Gerai išmaišome ir skysčiu užpilame agurkus.
5.
Į platų puodą arba dubenį tinkantį kaitinti ant ugnies, įtiesiame rankšluostį. Sudedame stiklainius, pridengiame dangteliais. Į indą pilame vandens, kad apsemtų 2/3 stiklainių. Pasterizuojame. Kaitiname stiklainius 0,5 l - 8 min nuo užvirimo, o 1 l - 15 min.
6.
Užsukame stiklainius. Apverčiame dangteliais žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!