INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų kefyro
200 gramų kietojo sūrio (tarkuoto stambia tarka)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aliejaus (+kepimui)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinį, suberiame druską, supilame kefyrą, aliejų. Išmaišome, kol viskas susijungs.
2.
Suberiame kepimo miltelius ir dalimis suberiame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų tik truputį lipti prie rankų - man prireikė trupučio daugiau miltų.
3.
Iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio stačiakampį, tolygiai apibarstome tarkuotu sūriu. Susukame tešlą į ritinėlį, kraštą užspaudžiame.
4.
Supjaustome maždaug 1,5-2 cm storio griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį iškočiojame - taip gausime paplotėlį-pyragėlį.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.